Ons Postzegelboekje!

Wanneer de eerste maandelijkse verenigingsbladen het levenslicht zagen hebben we nog niet kunnen achterhalen. In het archief van Postzegelvereniging Aalsmeer is het oudste exemplaar op dit moment een convocatie van 1974. Vanaf de oprichting
(28 maart 1947) tot het zelfstandig worden in 1994 was Postzegelvereniging Aalsmeer een afdeling van de Internationale Vereniging Philatelica.

Als kaft werd in die tijd een vergroting van het P.T.T. postzegelboekje gebruikt, vandaar dat velen tot op heden nog spreken over "het Postzegelboekje" als ze het over de convocatie van Postzegelvereniging Aalsmeer hebben.

Omslag van "het Postzegelboekje" uit 1974.

Omslag van "het Postzegelboekje" uit 1977.

Voor de 8e lustrum tentoonstelling in 1987, het 40-jarig bestaan van onze vereniging, ontwierp de Aalsmeerse kunstenares mevrouw Coq Scheltens-Jongkind een prachtig Aalsmeers logo voor op onze tentoonstellingcatalogus.

Vanaf dat moment werd dit logo, ons verenigingslogo, afgebeeld op de maandelijkse convocatie, maar zonder de 40 jaar en de jaartallen '47-'87.

Postzegelboekje van september 1987, slechts één seizoen in het oranje.

Het Postzegelboekje verscheen van het seizoen 1988-1989 t/m het seizoen 1991-1992
in het groen. Nummer 7 uit het seizoen 1991-1992.

Het Postzegelboekje kreeg bij de start van het seizoen 1992-1993 de vertrouwde en bijzonder herkenbare goudgele kleur die het tot op de dag van vandaag nog heeft.
Nummer 3 uit het seizoen 1992-1993.

In 1994 werd de afdeling Aalsmeer van de Internationale Vereniging Philatelica een zelfstandige vereniging en werd het logo voorzien van de nieuwe verenigingsnaam.
De zo markante kaft van "het Postzegelboekje" van 1994 tot heden met in het logo
de net zo markante watertoren die al vele decennia aan de oever van de Westeinderplassen in Aalsmeer staat.