LID WORDEN   

Postzegels verzamelen
Vindt u dat ook een inspirerende hobby?
Er gaat een wereld voor u open. Juist in deze tijd van veranderingen is het een boeiende en leerzame bezigheid. Voor sommigen is het bezig zijn met filatelie ook een soort verliefdheid. Je valt er gewoon op. Dat is niet te verklaren en dat is ook niet nodig. Het blijft een fascinerende bezigheid.

Bent u een echte liefhebber?
Dan moet u beslist lid worden van een postzegelvereniging. Deze verenigingen bieden zoveel meer dan alleen het nieuwtjes abonnement dat u misschien vanuit de Groningse filatelistische dienst ontvangt. Bij zo'n vereniging zult u alles vinden wat u voor uw hobby nodig zult hebben. Zo komt u o.a. in contact met verzamelaars met hetzelfde verzamelgebied.

Ook in Aalsmeer?
Ja, ook in Aalsmeer bestaat al meer dan 65 jaar (sinds 28 maart 1947) een postzegelvereniging met rond de 200 leden uit Aalsmeer en omliggende gemeentes en deze heeft een bloeiende jeugdafdeling. De vereniging, waarvan iedereen lid kan worden die de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, houdt haar bijeenkomsten op iedere 1e maandag van de maand (behalve in juni, juli en augustus) vanaf 20.00 uur in gebouw "'t Parochiehuis", Gerberastraat 6 te Aalsmeer. De jeugdleden, met hun eigen club "de Zegelkids", komen elke 3e vrijdag van de maand bij elkaar in hetzelfde gebouw. Deze clubavond is uitsluitend te bezoeken door meisjes en jongens tot 18 jaar. Onze jeugdafdeling is aangesloten bij het overkoepelende orgaan Jeugd Filatelie Nederland, die o.a. de Nationale Dag van de Jeugdfilatelie organiseert.

Als lid van onze vereniging mag u het volgende verwachten:
Maandelijks (behalve in juli) wordt u het rijk geïllustreerde en bijzonder informatieve vakblad "Filatelie" toegezonden. Tevens ontvangt u maandelijks (behalve de zomermaanden) het eigen vakblad van Postzegelvereniging Aalsmeer. De jeugdleden krijgen ook het blad Filatelie met daarin hun eigen jeugddeel "de Posthoorn" uitgereikt op de clubavond. Van september t/m april worden er in gebouw "'t Parochiehuis" acht postzegelbeurzen gehouden waar, naast grote ruiltafels, ook prominente handelaren aanwezig zijn. Er is daar o.a. een "stuiverzegelshoek" en een verloting met schitterende prijzen. Deze beurzen die al sinds 1978 worden georganiseerd door Postzegelvereniging Aalsmeer en die gratis toegankelijk zijn hebben inmiddels tot ver in de omtrek grote bekendheid verworven. Op elke maandelijkse bijeenkomst worden veilingen en verlotingen gehouden. U krijgt de gelegenheid postzegels en ander filatelistisch materiaal te ruilen of te kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zo krijgen leden van Postzegelvereniging altijd 10% korting op bij de eigen nieuwtjes-dienst bestelde postzegels en of filatelistische artikelen zoals voordrukalbums. U kunt zonder verplichting deelnemen aan het rondzendverkeer. Op een eenvoudige manier kunt u thuis voor zeer acceptabele prijzen prima filatelistische materialen kopen, zoals series, losse zegels, eerste dag enveloppen e.d. U kunt door middel van de veiling of de rondzending ook uw eigen doubletten te koop aanbieden.

Wat kost het lidmaatschap?
Het lidmaatschap van Postzegelvereniging Aalsmeer kost u slechts € 38,00 per jaar. Jeugdleden betalen € 12,00 per jaar. Voor de kosten behoeft u het dus niet te laten.

U kunt lid worden door het sturen van een e-mail via deze link of te bellen met één van onze bestuursleden.

Tot slot.
Mogelijkheden te over om u te verdiepen in deze leerzame, boeiende en eigentijdse hobby. Postzegelvereniging Aalsmeer is weliswaar een meer dan zestig jaar oude vereniging maar is nog steeds een op jeugdig elan gestoelde en bovendien gezellige vereniging. Met het organiseren van tentoonstellingen en het houden van cursussen heeft de vereniging een vooraanstaande plaats binnen de Nederlandse filatelie ingenomen. De postzegelvereniging stelt zich actief op en organiseert hedendaagse activiteiten. De vereniging levert kwaliteit in alle opzichten en alleen dat al is een uitdaging om lid te worden van deze hobbyclub. Misschien is het ook voor u een uitdaging om lid te worden en met ons het beste te blijven bieden op filatelistisch gebied. U bent alvast van harte welkom.

Wilt u meer informatie?
Wilt u zich liever eerst nader oriënteren? Dan bent u van harte welkom om geheel vrijblijvend een bijeenkomst te bezoeken. Elke 1e maandag van de maand vanaf 20.00 uur tijdens de verenigingsavond of op de ruilbeurs elke 3e zaterdag van de maand van 9.30 tot 15.00 uur in gebouw 't Parochiehuis, Gerberastraat 6 in Aalsmeer.

  
 
Voor meer informatie: