PostNL !!! De nieuwe naam van TNT Post!

TNT Post gaat vanaf 31 mei door het leven als PostNL. Het predikaat 'Koninklijke' blijft behouden. Ook de kleur van de huisstijl blijft oranje.
De nieuwe huisstijl moet gefaseerd worden doorgevoerd bij de auto's, de bedrijfskleding en de postkantoren. In de loop van het jaar wordt de nieuwe naam zichtbaar in het straatbeeld. Behalve in Nederland zal de nieuwe naam PostNL ook in BelgiŽ, Duitsland, Groot-BrittanniŽ en ItaliŽ worden gebruikt. Daar wordt de naamswijziging in een later stadium doorgevoerd. De naamswijziging van TNT Post sluit aan bij de splitsing van TNT in een postgedeelte en een koeriersgedeelte. Voorwaarde voor de naamswijziging is dat de aandeelhouders van het bedrijf op 25 mei akkoord gaan. PostNL is de vierde naam voor het grootste postbedrijf van Nederland in tien jaar tijd. De huidige naam verving in 2006 de naam TPG Post. Vier jaar daarvoor was dat de nieuwe naam voor PTT Post.

Maar wat nu met de stempels?
De stempels die vanaf het voorjaar 2007 zijn vervangen in geheel Nederland bij alle TNT punten. De "Oude" stempels van de Duitse firma Raab, ingevoerd in 1969, werden in heel Nederland vervangen door nieuwe stempels aangemaakt door de firma "Colob" in Eindhoven. Deze (zelf-inktende) stempels dragen allemaal in zich de naam TNT.

Gaan deze nu allemaal weer vervangen worden, weer omdat vele TNT punten sinds het voorjaar 2007 al voor de derde maal een nieuw stempel ontvingen. Door een chemische reactie laat de rubber tekst op het metalen stempel frame los en moet telkens het gehele stempel vervangen worden.


Openingsdata TNT punten.

GROOT FEEST VOOR STEMPEL VERZAMELAARS !!!
Voor de stempel verzamelaars onder ons gaat het natuurlijk een groot feest worden als men besluit de naam in de stempels ook te gaan wijzigen. Een beetje streek verzamelaar kan zijn hart weer ophalen en lekker op pad gaan. Weer een andere naam!
Laten we hopen dat de naam in het stempel ook PostNL gaat worden, iets om ons op te verheugen!

 

  
  Voor meer informatie: