Post uit "de West Indisch"

Sinds 10-10-2010 is er veel anders geworden in ons oud Overzeese Gebiedsdeel. Nieuwe staatsinrichting, nieuwe wetten, nieuwe landsnamen en nieuwe postzegels. Echt gelopen post komt maar langzaam aan met de nieuwe zegels deze kant op.

Als de gelegenheid zich dan voordoet dat familie "Overzee" gaat, dan moet je je kansen pakken. Zoon en schoondochter bezochten het afgelopen jaar het nieuwe verzamelgebied Curaçao. Bijna gesmeekt om een ansichtkaartje natuurlijk (grapje).
Ook gevraagd of ze wat enveloppen wilde sturen vanuit de vakantie bestemming. Het aanbod aan het loket was wat eentonig, maar op dat moment waren er nog erg weinig nieuwe emissies. Dat zou nu, maart 2012, anders kunnen zijn. Aangeboden werd een zegel uit de nieuwe vissen-serie 2011 van Curaçao. Het port voor post naar Nederland was / is 166 cent, zowel voor kaarten als voor brieven. De kaart kwam 4 dagen later aan dan de brieven. Op de kaart staat een ouder rondstempel van het Raabtype, een type dat we ook van Nederlandse plaatsen kennen en van oudere Antillen post. Op de brieven zitten vierkante stempels in rode inkt.

Deze stempels dragen de naam: "Nieuwe Post Nederlandse Antillen Curacao", de nieuwe naam van de Curaçaose PTT. Dat daar nog steeds Nederlandse Antillen in staat is bevreemdend, die werden juist per 10-10-2010 opgeheven.

Mocht u van de andere Rijksdelen al post hebben ontvangen met dit stempel, dan graag een aanvulling op dit artikel of laat het even zien. Er kunnen stempels bestaan met Sint Maarten en Caribisch Nederland.
Klaas F.K.

 

  
  Voor meer informatie: